۱۰ مهارت برتر بهترین رهبران تحول
تحول نوآوری نیازمند افرادی با استعدادهای چندگانه و چندوجهی است که بتوانند درک عمیقی از سازمانهای بزرگ داشته و دارای روحیه و انگیزهای قوی برای تغییر باشند.
در این مقاله به طور خلاصه به ۱۰ ویژگی خاص این افراد اشاره شده است. آیا شما دارای این ویژگیها میباشید؟
1- انقلابی (rebel)
به منظور ایجاد تغییر و تحول در سازمان، شما باید ذاتا فردی تحولگرا و انقلابی باشید. این نقش نیازمند این است که شما هر قسمتی از شرکت را که نوآورانه / انقلابی نیست، به چالش بکشید. برای عملکرد بهتر شرکت، باید فعالیتی انجام دهید تا انگیزه افراد برانگیخته شود.
2- همدلی (empathetic)
زمانی که فرهنگ تعدادی کارمند سازمان را تغییر میدهید، بر زندگی تعداد زیادی انسان تاثیر میگذارید. همدلی برای درک دیدگاه افراد متعدد لازم است، به طوری که شما میتوانید یک برنامه تغییر طراحی کنید که طبق آن همه افراد را در نظر گرفته و تاثیر مثبتی بر زندگی آنها داشته باشید.
3- الهامبخش / برانگیزاننده (inspirer/motivator)
بیشتر مردم، تغییر را به عنوان مسیری ترسناک و خطرناک میبینند. یک مدیر تغییر، با نشان دادن اینکه نقطه پایان جدید چگونه بر سازمان تاثیر میگذارد و نیز با ایجاد رابطهای قوی با افراد درگیر، باعث ایجاد انگیزه و الهام میشود.
4- پروژهمحور (project-oriented)
بسیاری از مدیران تغییر باید دهها پروژه نوآوری را پیگیری و دنبال کنند. به این ترتیب جهت پیگیری این طرحها به صورت موازی و همزمان، دارا بودن تجربهی مدیریت پروژه امری لازم و ضروری است.
5- دید کلان (Big Picture Oriented)
مهارتهای مدیریت پروژه به اندازه توانایی نگاه کردن با دید کلی به تمام پروژهها، اهمیت دارند. برای داشتن دیدگاه خوب در مورد پروژه و سطح سازمانی، به دیدگاهی چندلایه ( multi-layer viewpoint) مورد نیاز است.
6- تجربه در سیاست داخلی (experienced in internal politics)
شرکتها مملو از سیاستهای داخلی هستند. پروژههای نوآوری بهترین محرک برای ایجاد تحول و دگرگونی در سازمان هستند و مدیریت تغییر باید زمان زیادی را صرف ارتباطات داخلی کند.
7- منعطف (resilient)
تغییر و تحول فرهنگ شرکت به انرژی خاصی نیاز دارد. رهبران تحول، انرژی خود را از چالشهای گسترده (extreme challenges) میگیرند و برای ایجاد تغییر استوار هستند؛ حتی اگر رسیدن به نتایج واقعی زمانبر باشد.
8- تجربه در تفکر طراحی و استارتآپ ناب (experienced on DT and LS)
دانش کامل در مورد روشهای تفکر طراحی و استارت آپ ناب برای هرکسی که قابلیتهای جدیدی در سطح سازمانی ایجاد میکند یک نیاز اساسی محسوب میگردد. این دانش باید رویکرد نظری را با تجربه عملی تلفیق کند و از این طریق مروری کامل بر چالشهای احتمالی و موافق این روشها داشته باشد.
9- سازگار با استثناها و شکستها (adaptive to exceptions and failure)
برنامه تحول نوآوری با عدم قطعیتهای بسیاری سر و کار دارد. هنگامی که برنامهها نیاز به تغییر پیدا میکنند و یا شکستی در آنها رخ میدهد، یک مدیر تغییر خوب میتواند پاسخهای درست و مطمئنی برای چارهاندیشی در مورد آنها پیدا کند. به عبارت دیگر، در حالی که ذهن خود را درگیر این امر کردهاید که چگونه به تغییر موردنظر دست پیدا کنید، هدف از این تغییر را نیز در ذهن خود داشته باشید.
10- دوراندیشیهای استراتژیک (strategic sighted)
پروژههای نوآوری طبق تعریف، خارج از منطقه امن شرکت شما هستند. آیا میتوانید با دیدی روشن به دیگران القا کنید که شرکت باید دید خود را در چه نقاط دیگری متمرکز کند؟